dinsdag 8 april 2008

Kunst op het Hof

Kunst op het Hof
11, 12 en 13 juli 2008
telkens van 10 u. tot 18 u.

‘Kunst op het Hof’ is een kunst- en plattelandsroute in de Antwerpse Kempen, een stil en rustgevend groen landschap met schilderachtige dorpen en gehuchten.
Verschillende typische hoeves zijn er bewaard gebleven, waaronder nog veel actieve boerderijen. Ze liggen op de route van Kunst op het hof: we kunnen ze bezoeken en er die dagen allerlei vormen van kunst bewonderen in stallen, schuren, voor- en achtertuinen,...

De route heeft een lusvorm van ongeveer 32 km, vertrekt in Merksplas en loopt verder naar Zondereigen (Baarle-Hertog). Terwijl we in volle vrijheid genieten van al die kunst in mooie hoeves, verblijven in Merksplas ge-detineerden achter tralies in één van de grootste straf-inrichtingen van België. In het Centrum voor illegalen verblijven uitgeprocedeerde illegalen.
Het domein rondom, omsloten door een ringgracht, is uniek in Europa. Je kan er straffeloos genieten van open akkers en weiden, mast- en eikenbossen, heide- en ven-relicten en oude kleiputten.
In Zondereigen zijn we ongewild ‘landenlopers’ want we steken herhaaldelijk de grens over die in de bultige bovenrand als een kronkellijn door een aantrekkelijke groene gordel loopt. Baarle-Hertog en Baarle-Nassau is een gebied met enclaves en we rijden door één enclave van Baarle-Hertog.
Ideaal voor fietsers, maar ook met de wagen te berijden.

Het thema van de kunstroute is eten en drinken: de overvloed en het tekort, de smaak en geuren en kleuren, de rituelen bij het eten, de gulzigheid en versterving, gedekte tafels en lege stoelen,…

Kunst op het hof is een boeiende ontdekkingstocht.
Geniet van het landschap, de natuur, de landbouw, de stilte, de frisse lucht, de ruimte,…
Bewonder de historische hoeves, de architectuur, het cultureel erfgoed,…
Laat je verwonderen door de kunst, de schoonheid, het originele, het creatieve, het andere,…..

Geen opmerkingen: