woensdag 29 augustus 2012

nieuws uit Berlijn

Bericht over de ontwikkelingen in Berlijn!


Zoals bekend is, ben ik - Josje Schroot - sinds enkele maanden naar Berlijn verhuisd en heb natuurlijk het circusproject meegenomen.

Dat dit een goed idee was, merk ik dagelijks.

Van alle kanten, maar vooral van de vrijwillige medewerkers van de Vereniging Papageiensiedlung in de Ladenstraße van U Bahn Onkel Tom’s Hütte in Zehlendorf, krijg ik enthousiaste en waardevolle hulp.

Ook de eigenaresse Mevr. Gammert een veel geprezen en bekroonde dame,van het Bali Kino een bekende bioscoop hier, is zeer geëngageerd en heeft zelfs de week van de Palestijnse film gepland! Van 29 sept tot 3 oktober draaien er 3 films, cinema Jenin, de hond van Gaza en Schildkrötenwut, bovendien wordt er over nagedacht daar het ter beschikking gestelde werk van HEDMAN tentoon te stellen en te verkopen er en eventueel de eerste veiling van Nederlandse en Belgische stoelen te houden. Een eventuele lezing door de Palestijnse schrijfster Halima Alaiyan is ook in de planning.

Ik hoop door deze actie een goede pers en ook de aandacht van Berlijnse kunstenaars te krijgen en in het voorjaar een grotere veiling te organiseren.

De stichting blijft in Tilburg gevestigd, zodat daar de donaties overgemaakt kunnen worden.

Het banknummer is 220 50 33 700 bij de Triodos bank.BIC trio nl 2U IBAN NL 55 trio 220 50 33 700

Bericht über die Entwicklungen in Berlin.

Wie inzwischen bekannt ist, bin ich - Josje Schroot - samt Circusproject nach Berlin gezogen.

Das dies eine gute Idee war merke ich täglich.

Von allen möglichen Seiten, aber vor allem von einigen freiwilligen Mittarbeitern des Papageiensiedlungs Vereins in der Ladenstraße vom U Bahn Onkel Toms Hütte in Zehlendorf, bekomme ich enthusiastische und wertvolle Hilfe.

Auch die Besitzerin des Bali Kinos Frau Gammert, eine sehr besondere, vielgepriesene und preisgekrönte Dame ist sehr engagiert und hat selbst die Woche des Palästinensischen Film geplant!!!!

Von 29 September bis 3 Oktober werden Cinema Jenin,Schildkrötenwut und der Hund von Gaza gezeigt. Auch ist daran gedacht die von den niederländischen Maler Hedman zu Verfügung gestellten Bilder aus zu stellen und zu verkaufen und eventuell die Auktion der Belgische und Niederländische Stühlen da im Bali zu halten.

Eine Lesung von der Palästinensische Schriftstellerin Halima Alaiyan wird auch geplant.

Ich hoffe durch diese Aktion eine gute Presse und von vielen Berliner Künstlern Stühle zu bekommen.

Sitz der Stiftung bleibt Tilburg und die bankverbindung 220 50 33 700 bei der Triodos Bank.

BIC trio nl 2U IBAN NL 55 trio 220 50 33 700

Josje Schroot

Geen opmerkingen: