donderdag 6 mei 2010

Benefiettentoonstelling


olieverf op krantenpapier in passepartout met 20 werken ten bate van stichting "Circus behind the wall"

Prijs €100,- per stuk

Levensloop

Hedman (1949) is al sinds zijn jeugd veel en gepassioneerd aan het tekenen en schilderen. Door zijn grafische opleiding werd zijn techniek en gedrevenheid nog groter. In de jaren negentig woonde hij enige tijd in het buitenland, alwaar hij in aanraking kwam met bekende kunstenaars. Die stimuleerden hem en gaven les in het werken met olieverf. Zo heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld, veel van zijn werk is gemaakt in een losse, soepele en gedurfde stijl.

Stijl en Stroming

De doeken kan men betitelen met een stijl van expressionisme. Vaak abstract en met heel veel expressie. Ze zijn zeer kleurrijk en met gevoel uitgebeeld. Het werk is spontaan, vanuit het hart geschilderd, en niet noodzakelijk om mensen te behagen, alles wordt geboren vanuit persoonlijke vrijheid. Het gaat om de emotie die wordt neergezet. De spontaniteit komt ook tot uiting in de manier hoe de penseelstreken zijn opgezet en verder zijn uitgewerkt met het paletmes. Hedman wordt dan ook vaak een maestro in de verbeelding van menselijke emoties genoemd.
Niet voor niets bevinden zijn werken zich in nationale en internationale bedrijvencollecties en bij particulieren. Levenservaring en gebeurtenissen in de wereld geven hem een grote rijkdom en inspiratie bij het maken van zijn kunstwerken.

Exposities

1996

Dielemans & Partners, Antwerpen

1997

Caliber, Leiden

1998

Alcatel, Geel

1999

Galery Artlight, Sydney

2000

Fedex, Brussel

3M, Diegem

2001

Laurel shop, Breda

Barones Sluys, Breda

2002

Internetcafe Knowledge Base, Breda

2003

Artilabo, Breda

2004

Artilabo Jubileum, Breda

Galerie Art Priori, Breda

2005

Galerie Art Priori, Breda

Neggers Design, Breda

2006

Galerie Art Priori. Breda

Neggers Design, Breda

HdL Design, Breda

3B Meubelen, Boven-Leeuwen

Geen opmerkingen: