zaterdag 21 februari 2009

de Palestijnse Circusschool in Doornik - maart 2009In maart 2009 komt de circusschool van Ramallah terug naar België


De circusschool van Ramallah (de Palestijnse Circusschool) werd uitgenodigd door "La Piste aux Espoirs" van Doornik waar ze deel uitmaakt van het programma "Rencontre des amateurs".

Op zaterdag 7 maart van 11 tot 16 uur en zondag 8 maart van 9 tot 14 uur brengt ze uittreksels van het spektakel "Circus Behind the Wall" in de Salle La Fenêtre in Doornik.


ONTMOETING - FILMPROJECTIE


In 2006 hebben Shadi Zmorrod en Jessika Devlieghere besloten om een compleet gek project te starten : een circusschool creëren in de bezette gebieden en de vluchtelingenkampen op de westelijke Jordaanoever.

In februari 2008 heeft de Doornikse circusschool Mômes Circus het eerste spektakel van de Palestijnse circusschool "Circus Behind the Wall" voorgesteld.

La Piste aux Espoirs stond er dan ook op dat de circusschool van Ramallah op het festival aanwezig was met uittreksels van hun spektakel.

Op zondag 8 maart om 11 uur zal in la Halle aux Draps - in gezelschap van de circusartiesten en verantwoordelijken van de school - de film "Un Cirque en Terre ceinte" gerealiseerd door No Télé worden vertoond.

Van deze gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om een balans op te stellen van de operatie "Asseoir l'Espoir" van Présence et Action Culturelles (PAC) ten voordele van de circusschool in Palestina.

Geen opmerkingen: